П`ятниця, 19.04.2024, 14:03
| RSS
Хмельницьке музичне училище ім. В.І.ЗАРЕМБИ
Головна » 2012 » Лютий » 15 » МУЗИЧНІ БАРВИ ДВОХ СЕРДЕЦЬ
23:39
МУЗИЧНІ БАРВИ ДВОХ СЕРДЕЦЬ

МУЗИЧНІ БАРВИ ДВОХ СЕРДЕЦЬ

 

Напередодні міжнародного Дня Музики відомий в Україні і за її межами - лауреат багатьох міжнародних конкурсів і фестивалів - фортепіанний дует у складі львів'янки Юлії Божик і хмельничанки Ганни Пайкової влаштував у великому залі філармонії справжнє Свято Музики! Це був блискучий і барвистий феєрверк композиторських стилів і творчих напрямків різних епох, починаючи від Баха й завершуючи сучасним українським композитором Олександром Левковичем («Карпатська рапсодія»).

Ці дві представниці сучасного піанізму, які ще рік тому навчалися у класі заслуженої артистки України, доцента Львівської національної музичної академії Оксани Рапіти, вже встигли полонити серця декількох тисяч шанувальників фортепіанної музики України, Польщі, Чехії, Словаччини. їх майстер-класи у цих країнах збирають переповнені студентські аудиторії. Навіть цьогорічне літо дівчата провели у гастролях Польщею, зібравши «урожай» найгучніших відгуків ЗМІ про свою блискучу майстерніть.

І дійсно, дівчата демонструють найдосконаліший звуковий ансамбль. Філігранна витонченість динамічної палітри,  емоційна наповненість звуку, досконалість педалізації й узгодженість штрихів та фортепіанної артикуляції - все це переконує в монолітності відтворення образу. Хіба що тембральна відмінність двох роялів надає контрасту й нагадує про двох виконавиць. Бо рояль Юлії віддзвонює сріблястими обертонами, а Ганнусин має оксамитово-матову приглушеність тонів..

Вражає слухачів потужне й високе творче піднесення гри обох виконавиць, і нема місця роздумам про технічну довершеність піанізму. Захоплює уяву лише яскрава музична образність та глибинний зміст, що струменить крізь пальці з дівочих сердець.

їх вміння артистично яскраво й об'ємно виокремити основний драматичний вузол твору та піднести його на височінь творчого узагальнення музичного образу не раз в кінці виконання концертного номера викликало бурю овацій, вигуків «Браво!»

Окрім блискучої техніки гри фортепіанний дует Ю. Божик і Г. Панкової демонструє вміння тонко й натхненно передавати всю філософську глибину авторських роздумів, як це було у другій частині Бахівського До-мажорного концерту. Тож дві романтичні натури - Юлія Божик і Ганна Панкова зачарували хмельничан художньою єдністю мети: передати сумісним виконавством обопільний трепет юних сердець, що бринять високою Музикою.

 

14.09.2011      Микола Кульбовський

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 870 | Додав: Rom | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
КОНКУРСИ ТА ОЛІМПІАДИ [6]
ПЕРЕМОЖЦІ ТА ЛАУРЕАТИ [11]
ТВОРЧІ ЗАХОДИ [3]
НАШІ ВИПУСКНИКИ [8]
ІНШЕ [9]
Випадкові ФОТО
Музика
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Ми вКонтакті
Пошук
Архів записів
Наше опитування
На якому відділі ти навчаєшся?
Всього відповідей: 489
Друзі сайту
Rada  http://kmmuzdram.at.ua/baner.jpg
Сайт-історія існує
Статистика
ВСЬОГО: Flag Counter НАЖИВО:

by_Роман Гуменюк © 2024